Topp 6 ting å gjøre i Lofoten om våren
B39A0329

Våren i Lofoten byr på lange lyse dager og ikke minst massevis av spennende opplevelser også i denne årstiden.

Sjøen er krystallklar og de mange fjelltoppene er enda dekket av snø, noe som gir fantastiske kontraster og muligheter.

1. Ørnesafari

Er du glad i dyreliv og natur? Bli med på en tur ut i fjorden og se den majestetiske havørnen. Den er Norges største rovfugl og den fjerde største av alle verdens ørner. Havørnen gjenkjennes for sine karakteristiske trekk, slik som sin hvite stjert, et kraftig gult og kroket nebb, øyne med en gul iris og en prektig fjærdrakt. Det er flere havørner som holder til like ut i fjorden i Nusfjord og våre erfarne turguider vet hvor en kan finne dem. En av de beste måtene å se havørnen er på tur med RIB båt, men du kan også se havørnen fly over fiskebåten eller fra kajakk om du er ute å padler i fjorden.

2. Opplev midnattssolen

Fra slutten av mai kan du oppleve den magiske midnattssolen. Ved midnatt står solen lavt på himmelen og sprer et gyllent lys over kysten og fjellene i Lofoten. Det er lett å la seg forvirre av klokken på denne tiden, selv de lokale kan bli døgnville. I Nusfjord kan du nyte det vakre synet på ulike måter, kanskje du er på toppen av et fjell, padler kajakk, spiser en sein middag eller er på en av de mange strendene. Midnattsolen er magisk å oppleve!

3. Kajakk

Opplev Lofoten fra vannet på en guidet kajakktur. Padle gjennom vannet mens du ser på de spektakulære fjellene, yrende fugleliv og fascinerende sjødyr. I kajakk får du mulighet til å gli innom avsidesliggende bukter og oppdage små bortgjemte strender. Kanskje møter du en sel som titter opp av vannet på turen? Vår guide deler historier om områdets fortid og gir innsikt i det rike dyrelivet. Du trenger ingen tidligere erfaring for å bli med og får låne alt du trenger av utstyr.

4. RIB-tur

Kombiner fart og historie ved å bli med på en RIB-tur. Steder som ofte er utilgjengelige med vanlige båter eller kjøretøy i Lofoten, kan nås med «Rigid Inflatable Boat». Under en RIB-safari blir du tatt med på en båttur ledet av vår erfarne lokale guide. Guiden forteller underveis om lokalhistorie, natur og dyreliv i nærheten av Nusfjord og Flakstad-øyene. Du vil få se tidligere fiskevær, oppleve mektig natur og ordentlig fart. Ta bilder og nyt den fantastiske naturen rundt deg.

5. Surfing

Enten du skal prøve surfing for første gang eller er en erfaren surfer så er dette en fantastisk opplevelse i Lofoten. Høysesongen for surfing varer frem til april, men du kan surfe i Lofoten året rundt, så det er en veldig fin opplevelse også etter april. Det er flere strender å surfe på og vi anbefaler ut i fra vær og erfaringen du har. Vannet er kaldt, men med en våtdrakt for vinter vil du ikke være kald i vannet. Strendene i Lofoten er helt fantastiske og omkranset med fjell og vakker natur.

6. Topptur

Våren er høysesong for toppturer! Om våren ligger fortsatt snøen på fjelltoppene, noe som gjør det perfekt for skikjøring med en nydelig utsikt.Lofoten er faktisk et av de eneste stedene hvor man kan stå på ski helt fra toppen av fjellet og ned til havet.Skisesongen i Lofoten er vanligvis fra februar til mai, da er dagene lysere igjen og forhåpentligvis snørike. Været kan også snu fort her, og det kan være store lokale forskjeller. Derfor anbefaler vi å være forberedt på heftige værskifter som kan forandre en dag med sol og ble himmel til snøføyke, kraftig vind og null sikt.