Surfing i Lofoten

september2023_somedaycreative-6367

Ser det fristende ut å surfe blant høye fjell, blått hav og nydelige strender? Da må du sjekke ut Flakstad Beach!

Kun en 15 minutters kjøretur fra Nusfjord Arctic Resort finner du Flakstad Beach og Lofoten Beach Camp. En nydelig sandstrand perfekt både for nybegynnere og viderekomne! Og om sommeren har du midnattssolen hele natten på Flakstad Beach, det er magisk det.

Når er det best å surfe i Lofoten?

Høysesongen for surfing i Lofoten er fra høst og til vår, men det er også fult mulig å surfe om sommeren. De større bølgene kommer med høststormene, og fra september til april kommer de kraftigste dønningene fra norskehavet inn mot Lofoten, noe som er perfekt for viderekommende surfere. Fra april til september, altså over sommeren, er det litt lengre mellom de største dønningene og denne sesongen er derfor perfekt for nybegynnere. Om sommeren er bølgene ikke like store og kraftige, det er varmere i vannet og midnattssolen gir deg mange timer å surfe på.

Surfing i kaldt vann

Surfing om vinteren kan høres kaldt ut med minusgrader i lufta, snø på bakken og ned mot 4-5 grader i vannet. Det er kaldt, men også eksotisk og magisk, og med det riktige utstyret blir det en fantastisk opplevelse. På Lofoten Beach Camp på Flakstad kan man booke surfekurs med guide, og da får man også leie vårdrakt og alt utstyr man trenger for å ha en god opplevelse. Her er det også varme dusjer og en restaurant, så du kan varme deg og skifte før og etter surfingen.

Ta kontakt med oss for mer info om surfing og ikke minst hjelp til booking av kurs!