Skreifiske Lofoten
skreifiske lofoten

Skreifiske er en av de mest intense tingene du kan oppleve innen fisking i Nord-Norge. Ordet skrei kommer fra det norrøne ordet skreið, som betyr fisk som skrider eller vandrer.

Skreien har nå begynt sin gytevandring. Den kommer i store stimer, fra Barentshavet, til Lofoten og Nusfjord, for å finne seg en kjæreste. Hvorfor kommer den hit lurer du kanskje på? Her er det perfekt temperatur i ektesengen, og det trenger skreien, for å gyte. Dette fantastiske kjærlighetseventyret har skjedd i tusenvis av år, og kan oppleves fra januar til april. Da vender den snuten hjemover, ja hvis den ikke ble fanget av deg Skreien blir til tørrfisk, klippfisk og boknafisk. Fra hodet skjærer vi tunger og kjaker, lever blir til tran og rogna til kaviar.

I Nusfjord har du mulighet til å oppleve det fiskerne opplevde for 150 år siden, bo i rorbuer, være med ut på havet når signalet går, og spise fisken du selv har fisket til middag. Den eneste forskjellen er komforten.

Disse sterke kjempene gir deg en fiskeopplevelse utenom det vanlig når du får dem på kroken. Se frem til å fange noen av de største fiskene i ditt liv når våre egne fiskere og kapteiner, Svein Roar eller Bjørn Ivar tar deg med ut på vannet i en av våre lokale fiskebåter.

I høysesongen, fra vinteren til sent på våren, kan du være heldig å sveive inn en fisk på opptil 30 kilo. Fra båten kan du også se noen av de høyeste fjelltoppene på øya Flakstad, og yrende fugleliv.

Skreifiske Lofoten

Lyst til å gi en fisketur i gave? Overrask noen med et gavekort! 

Se gavekortene våre her.