5 ting å gjøre i Lofoten på høsten
5 ting å gjøre i Lofoten på høsten

Høsten er en fantastisk tid på året i Lofoten! Fjellsidene dekkes av vakre høstfarger, lam er i sesong og ikke minst er det med et fortsatt varmt klima og lyse dager mange aktiviteter å være med på.

1. Fisketur

Lofoten er kjent for sine lange fisketradisjoner og historien går helt tilbake til vikingtiden da tørrfisk ble Norges største eksportvare. Fiske pågår hele året rundt og på høsten er det spesielt fiske etter sei, torsk, hyse og kveite. Bli med på fisketur i vår tradisjonelle fiskebåt, Elltor. Vår erfarne lokale kaptein har selv vært fisker og deler kunnskap og spennende historier fra gamle dager i fiskeværet. Du får samtidig en fantastisk utsikt over de omkringliggende fjellene fra vannet og kanskje du ser den majestetiske havørnen eller hval på turen. Etter turen kan du levere fisken til kjøkkenet og få servert din selvfiskede fisk på Karoline Restaurant.

2. Surfing

Enten om du skal prøve surfing for første gang eller er en erfaren surfer så er dette en fantastisk opplevelse i Lofoten. Høysesongen for surfing starter i september, da kommer de kraftigste dønningene fra norskehavet og det blir det bølger av. Høysesongen varer frem til april, men du kan surfe i Lofoten året rundt. Det er flere strender å surfe på og vi anbefaler ut i fra vær og erfaringen du har. Vannet er kaldt, men med en våtdrakt for vinter vil du ikke være kald i vannet. Strendene i Lofoten er helt fantastiske og omkranset med fjell og vakker natur.

3. Kajakk

Opplev Lofoten fra vannet på en guidet kajakktur. Padle gjennom vannet mens du ser på de spektakulære fjellene, yrende fugleliv og fascinerende sjødyr. I kajakk får du mulighet til å gli innom avsidesliggende bukter og oppdage små bortgjemte strender. Kanskje møter du en sel som titter opp av vannet på turen? Vår guide deler historier om områdets fortid og gir innsikt i det rike dyrelivet. Du trenger ingen tidligere erfaring for å bli med og får låne alt du trenger av utstyr.

4. Lofotlam på Restaurant Karoline

Restaurant Karoline er det fokus på tradisjonene i nordisk kokkekunst og kortreiste, lokale råvarer. Høsten er sesong for lam og da finner du lofotlam på menyen. Lofotlammet har geografisk beskyttelse og går igjennom sommeren opp og ned fjellsidene å beiter. Om du besøker Lofoten på høsten anbefaler vi en tur til Restaurant Karoline og prøve det velsmakende lofotlammet.

5. Nordlys

Drømmer du om å oppleve det spektakulære nordlyset? Du kan se nordlyset fra slutten av august til midten av april, avhengig av at det er skyfritt og mørkt nok. På høsten er sannsynligheten derfor høy for å se det flotte lysshowet. Du kan bli med på nordlysjakt med vår erfarne fotograf som gir deg tips til å ta gode bilder, eller du kan bli med på ribsafari under nordlyset. På ribsafari får du kjenne adrenalinet pumpe mens du glir gjennom det arktiske havet på vår raske RIB-båt.