10 tips til sommerferie i Lofoten
Man traveler hiking on Reinebringen mountain ridge in Norway lifestyle adventure traveling outdoor summer vacations enjoying aerial view Lofoten islands

Lofoten byr på fantastisk natur, variert vær og midnattssol – og ikke minst minner man aldri glemmer.

Og mange velger derfor å legge sommerferien til Lofoten, noe vi godt kan forstå! La oss guide deg til 10 fantastiske ting å finne på dersom du besøker Nusfjord og Lofoten om sommeren.

1. Opplev midnattsolen

Fra slutten av mai kan du oppleve den magiske midnattssolen. Ved midnatt står solen lavt på himmelen og sprer et gyllent lys over kysten og fjellene i Lofoten. Det er lett å la seg forvirre av klokken på denne tiden, selv de lokale kan bli døgnville. I Nusfjord kan du nyte det vakre synet på ulike måter, kanskje du er på toppen av et fjell, padler kajakk, spiser en sein middag eller er på en av de mange strendene. Midnattsolen er magisk å oppleve!

2. Bo i en autentisk rorbu

Hos oss i Nusfjord kan du bo i en autentisk rorbu, samtidig som du nyter moderne komfort. Rorbuene var opprinnelig boligene til fiskerne i Nusfjord. De kom til dette spesielle lille fiskeværet fra alle Norges hjørner, for å delta i den yrende torskefiskesesongen. Siden den gang har resorten blitt oppgradert og innredet til den nåværende moderne og luksuriøse standarden, og vi tar imot gjester og eventyrlystne fra hele verden. Book ditt opphold. 

3. Opplev lokale råvarer

Restaurant Karoline er en av Lofotens største og mest ettertraktede restauranter, spesielt i sommerhalvåret. Restauranten ligger i det som en gang i tiden var et tørrfisklager, og gjennom året finner du hjemmelaget tørrfisk på menyen, som er en av spesialitetene våre. Den er tørket i sommermånedene på stativer og klipper rundt i landsbyen og behandlet i en røyker av en av våre egne ansatte.

Ettersom varige minner også blir til gjennom smaksløkene, er menyen omhyggelig komponert av vår kokk, og den reflekterer de rike tradisjonene i nordisk kokkekunst og den rikelige innhøstingen fra vårt saltvannsrike.

4. Fisketur i Lofoten

Lofoten er kjent over hele verden for sine lange fisketradisjoner, en tradisjon som går tilbake i århundrer. Faktisk kan historien spores tilbake til vikingtiden, da tørrfisk ble Norges største eksportvare.Bli med oss om bord i vår tradisjonelle fiskebåt, Elltor, og opplev en ekte fisketur sammen med vår erfarne lokale kaptein, som selv har vært fisker. Han deler av sin kunnskap og forteller spennende historier fra gamle dager i fiskeværet. Book her.

5. Guidet fjelltur i Lofotfjellene

Opplev den majestetiske naturen i Lofoten med en uforglemmelig tur blant de storslåtte fjellene i Nusfjord. Vår erfarne og lidenskapelige guide leder deg trygt gjennom det spektakulære landskapet, og sørger for en trygg og fin tur for alle. Med vakkert landskap og fantastisk utsikt er en fjelltur den optimale måten å oppleve Lofotfjellene på. Book din fjelltur her.

6. Opplev havet på kajakktur

Padle gjennom vannet mens du ser på de spektakulære fjellene, yrende fugleliv og fascinerende sjødyr. I kajakk får du mulighet til å gli innom avsidesliggende bukter og oppdage små bortgjemte strender. Kanskje møter du en sel som titter opp av vannet på turen? Vår guide deler historier om områdets fortid og gir innsikt i det rike dyrelivet. Du trenger ingen tidligere erfaring for å bli med og får låne alt du trenger av utstyr. Kajakktur kan bookes her. 

7. Fart og spenning på RIB-tur

Vår guidede RIB-tur er en aktivitet som kombinerer fart med historie og gir deg en unik mulighet til å se Lofoten fra en annen perspektiv. Steder som ofte er utilgjengelige med vanlige båter eller kjøretøy i Lofoten, kan nås med «Rigid Inflatable Boat».Under denne RIB-safarien blir du tatt med på en båttur ledet av vår erfarne lokale guide. Guiden forteller underveis om lokalhistorie, natur og dyreliv i nærheten av Nusfjord og Flakstad-øyene. Du vil få se tidligere fiskevær, oppleve mektig natur og ordentlig fart. Maksimal hastighet er 50 knop!

8. Lei et SUP brett

Stand Up Paddleboarding, eller SUP, er en fantastisk aktivitet som lar deg cruise på vannet og fordype deg i naturen som aldri før. Med et SUP-brett kan du utforske skjulte viker, majestetiske fjell og den rolige atmosfæren i Nusfjord. Enten du er en erfaren padler eller nybegynner, har vi det perfekte brettet for deg. Våre erfarne instruktører vil gi grundig opplæring og veiledning før du legger ut på eventyret ditt.

9. Opplev vårt arktiske spa

Friluftsspaet vårt er bokstavelig talt et kunstverk. Synk ned i det pleiende kildevannet og lad batteriene med den fantastiske havutsikten. Perfekt før eller etter en dag fylt med spennende aktiviteter i den nydelige naturen. Husk også å booke en avslappende massasje!

10. Bli med på havørnsafari

Er du glad i dyreliv og natur? Bli med på en tur ut i fjorden og se den majestetiske havørnen. Den er Norges største rovfugl og den fjerde største av alle verdens ørner. Havørnen gjenkjennes for sine karakteristiske trekk, slik som sin hvite stjert, et kraftig gult og kroket nebb, øyne med en gul iris og en prektig fjærdrakt. Det er flere havørner som holder til like ut i fjorden i Nusfjord og våre erfarne turguider vet hvor en kan finne dem. En av de beste måtene å se havørnen er på tur med RIB båt, men du kan også se havørnen fly over fiskebåten eller fra kajakk om du er ute å padler i fjorden.