Våre beste tips til fjellturen

CharlesPost-06733 (1)

Opplev den majestetiske naturen i Lofoten på fjelltur. For å få mest mulig ut av turen, er det viktig å være forberedt.

Planlegg turen

Fjellene er lett tilgjengelige og du finner både enkle og krevende turer. Uansett hvilken tur du planlegger anbefaler vi deg å forberede deg på turen du skal gå. Se på hvilken vanskeliggrad det er på turen du planlegger og hvor lang turen er. Kanskje er det terreng og bratte bakker, det er det greit å være forberedt på. Se også på værmeldingen før du går på tur, Lofoten er kjent for sitt uforutsigbare vær.

Mat og drikke

Det er viktig med påfyll av energi når du er på fjelltur, så ikke glem mat og drikke til turen. Velg næringsrik mat som er sunn og god, og gir deg energi. Skal du gå en lengre fjelltur kan det også være lurt å tenke på at det er lett å bære og tar liten plass. Skal du lage mat på turen, velg noe som er enkelt og kjapt å tilberede.

Gode fjellsko og bekledning

Solide fjellstøvler er viktig for optimal komfort og sikkerhet på stiene. Husk å gå inn fjellstøvlene før du legger ut på tur, så unngår du å måtte avbryte turen på grunn av gnagsår. Når det kommer til bekledning, velg lette og funksjonelle plagg som passer til den planlagte turen. Plagg i ull er et godt valg da ull puster og hjelper til å regulerer kroppstemperaturen i både varme og kulde. Den naturlige fiberen reagerer på endringer i kroppstemperatur ved å holde deg varm når det er kaldt, og sval når det er varmt. Ha også med et ekstra skift og en vind- og vanntett jakke da været er uforutsigbart og det ofte er kaldere på fjelltoppene. Ikke glem solbriller og solkrem for å beskytte deg mot solen på tur.

Om du ønsker kan du booke fjelltur med guide her. Vår erfarne og lidenskapelige guide leder deg trygt gjennom det spektakulære landskapet, og sørger for en trygg og fin tur for alle.