Topp 5 ting å gjøre i Lofoten om sommeren

DSC03136

Lofoten er fantastisk om sommeren med vakker natur, midnattssol og mange spennende aktiviteter. Her har vi samlet topp fem aktiviteter og opplevelser du ikke bør gå glipp av.

1. Fjelltur

En fjelltur om sommeren er en fantastisk opplevelse. Opplev den majestetiske naturen med en uforglemmelig tur blant de storslåtte fjellene. Med vakkert landskap og fantastisk utsikt er en fjelltur den optimale måten å oppleve Lofotfjellene på. Fjellene er lett tilgjengelige og du finner både enkle og krevende turer. For deg som ønsker en enklere tur kan du gå fra Nusfjord til Nesland eller ta turen opp på Ryten. Offersøykammen er fin både som dags- og kveldstur, her får du 360-graders utsikt mot Leknes, Nappstraumen og Hauklandstranden. For deg som ønsker en mer krevende tur kan du gå opp Himmeltind som er Vestvågøys høyeste tind på 964 moh. Om du ønsker kan du booke fjelltur med guide. Vår erfarne og lidenskapelige guide leder deg trygt gjennom det spektakulære landskapet, og sørger for en trygg og fin tur for alle.

2. Opplev midnattsolen

Midnattssolen er et fenomen du kan oppleve i sommermånedene. Fra slutten av mai til midten av juli kan du se solen hele døgnet. Ved midnatt står solen lavt på himmelen og sprer et gyllent lys over kysten og fjellene i Lofoten. Dette er magisk å oppleve og gir lange dager for å oppleve fjellturer og andre spennende aktiviteter. Nyt det vakre synet mens du spiser en sen middag, er på en av de mange strendene eller kanskje fra kajakken?

3. Fiske

Lofoten er kjent over hele verden for sine lange fisketradisjoner, en tradisjon som går tilbake i århundrer. Historien spores tilbake til vikingtiden, da tørrfisk ble Norges største eksportvare. Fiske er en aktivitet som pågår året rundt og når du besøker oss kan du bli med ut i vår tradisjonelle fiskebåt, Elltor. Her får du oppleve en ekte fisketur sammen med vår erfarne lokale kaptein, som selv har vært fisker. Han deler av sin kunnskap og forteller spennende historier fra gamle dager i fiskeværet. På fisketur får du oppleve den vakre naturen og fjellene fra havet, og sannsynligheten er stor for at den majestetiske havørnen svever rundt båten etter mat. Etter fisketuren kan du få tilberedt din «selvfiskede fisk» på Karoline Restaurant.

4. Padle kajakk

Opplev Lofoten fra vannet mens du padler kajakk. En flott opplevelse uansett om du har eller aldri har padlet kajakk før. Nyt utsikten mot de spektakulære fjellene, gli innom avsidesliggende bukter og oppdag små bortgjemte strender. Ikke minst se yrende fugleliv og kanskje noen fascinerende sjødyr? Lofoten er et eldorado for de beste kajakkopplevelsene. Vi tilbyr guidet kajakktur hvor vår guide deler historier om områdets fortid og gir innsikt i det rike dyrelivet. Du trenger ingen tidligere erfaring for å bli med og får låne alt du trenger av utstyr.

5. Lokale matopplevelser

Minner blir også til gjennom smaksløkene og i Lofoten har vi tilgang på mange fantastiske råvarer. På Restaurant Karoline er det fokus på tradisjonene i nordisk kokkekunst og kortreiste, lokale råvarer i sesong. Alle produktene våre kommer fra lokale gårder og fiskere, på den måten støtter vi lokalsamfunnet, samtidig som vi sørger for at hvert eneste måltid vi serverer består av fantastiske, ferske og naturlige ingredienser.