Restauranter å besøke i Lofoten
Someday Creative_Nusfjord_sept23-001
Utforsk en av de vakreste øygruppene i verden. Lofoten er kjent for sine hvite strender, majestetiske fjell, sjarmerende fiskevær og fantastisk lokal sjømat. Her finner du et bredt spekter av restauranter, barer og kafeer. Mange av disse holder høy standard og fokuserer på de lokale råvarene og tradisjonene fra området. I disse dager kan Lofoten skryte av å være et av de mest spennende kulinariske reisemålene. Vinter, vår, sommer eller høst – disse restauratene kan du besøke hele året.

RESTAURANTER Å BESØKE I LOFOTEN​

Restaurant Karoline ligger i det som en gang i tiden var et tørrfisklager. Restauranten er en av Lofotens mest fremtredende og attraktive å besøke om sommeren.

Innenfor de intime treveggene til Restaurant Karoline, sammen med den utsøkte frokostbuffeen og avslappende lunsjalternativer, tilbyr Restaurant Karoline en raffinert kveldsopplevelse med en forvitret havutsikt.

Menyen gjenspeiler de rike tradisjonene innen nordisk matlaging, og spesialiteten er hjemmelaget tørrfisk, tørket i sommermånedene på stativer og klipper rundt i landsbyen og behandlet i en røyker.

Oriana Kro er en høyt elsket perle i Nusfjord som serverer italiensk pizza. En populær spesialitet er pizza med nyrøkt laksetopp, kombinert med den kjente norske akevitten eller vår signaturdrink, gin tonic med einebær.

Bli med på en «aftersea»-opplevelse med levende lys i det stemningsfulle lokalet, eller nyt en lett aperitiff før ditt neste kulinariske eventyr! I gamle dager ble denne bygningen brukt til å lagre mat og whiskey, med overnattingsmuligheter for de ansatte i de to øverste etasjene.

Nusfjord kan også friste til å besøke den stille og fredelige perlen Landhandleriet Cafe. Det er et perfekt sted å nyte et lett måltid eller en matbit. Butikken dateres tilbake til 1907 og har beholdt sitt originale interiør, og tar deg tilbake i tid i det øyeblikket du kommer inn. Se deg rundt etter unike detaljer og skilt fra de travle tidlige dagene som dagligvare og postkontor. Du kan også bestille Landhandleriet Cafe for private arrangementer og matopplevelser.

Temaet og menyen på kokkens meny kan variere med sesongen, men inspirasjonen kommer fra havet, strandlinjen, engene og skogen. Sesongvariasjoner i lys og vær både utfordrer og øker kreativiteten. Uansett hvilken tid på året du besøker, vil du få servert en utsøkt lokal rett som vil være vanskelig å glemme.

Restaurant Fangst har egen fiskelandingssone og samarbeider med lokale produsenter og fiskere for å presentere en meny med stort mangfold.

Fangst ligger i Hattvika lodge, et feriested som bryr seg om bærekraft. Slagordet deres er «Fra hav til bord».

Sjømat har alltid vært en stor del av Lofotens lange og rike historie. Hos Anita Sjømat serverer de tallerkenene sine med de mest hjertevarmende smil og har stor gjestfrihet. De tilbyr et bredt utvalg av sjømat; tørrfisk, klippfisk, røkelaks, kveite, kaviar og et bredt utvalg av fersk fisk. Alle rettene er laget med lokale råvarer basert på Sakrisøy sine lange mattradisjon.

Her møter tradisjonell italiensk mat de beste produktene Lofoten har å by på.

Gardus Nordic Trattorie serverer enkle pastaretter med en lokal vri – pasta med tørrfisk, antipastiretter, skinke og andre tallerkener som deles. Restauranten åpnet i 2020 og er en familiedrevet restaurant på Reine.