Opplev Nordlys i Lofoten
Opplev Nordlys i Lofoten

Drømmer du om å oppleve nordlys i Lofoten? Det spektakulære lysshowet er noe av det mest unike Lofoten har å by på!

Når kan du se nordlyset?

Planlegger du å reise til Lofoten for å oppleve nordlyset bør du legge turen til et sted mellom slutten av august og midten av april. Mulighetene for å se nordlyset avhenger av vær og nordlysaktivitet. De mørkeste månedene er best, da det bør være både mørkt nok og skyfritt. Lofoten er et av de beste stedene i verden å oppleve fenomenet. Det er fordi nordlysovalen ligger over Lofoten og med utsyn rett mot nord kan du med uforstyrret horisont se nordlyset fra Lofotens ytterside.

Naturens egne fyrverkeri

Er du nysgjerrig på hvordan nordlyset oppstår? Nordlys er et lysfenomen som oppstår når partikler som solen sender ut treffer jordas magnetfelt. Magnetfeltet leder partiklene langs magnetiske linjer i atmosfæren over polområdene. Det er når partiklene treffer gassene i jordas atmosfære at lyset vi kaller nordlys oppstår omtrent 100 kilometer over hodene våre. Å se nordlyset, også kalt Aurora Borealis danse over himmelen, er en opplevelse du sent vil glemme!

Hvordan se nordlyset?

Det er flere måter å oppleve nordlyset på og få en minnerik opplevelse. Hva med å bli med på en spennende nordlysjakt eller ribsafari under nordlyset? Dette er to av våre aktiviteter hvor du får oppleve dette fantastiske naturfenomenet. På nordlysjakt blir du med vår dyktige fotograf i den spennende jakten på nordlyset. Her får du alle tipsene for hvordan du kan ta dine egne nordlysbilder, samtidig som guiden tar bilder du får etter turen. På ribsafari under nordlyset får du kjenne adrenalinet pumpe på tur i vår raske RIB-båt, samtidig som du kan la deg bli fortryllet av det spektakulære lysshowet på himmelen.

Ofte stilte spørsmål - Nordlyset i Lofoten

Du trenger ikke spesielt utstyr for å se nordlyset, men en kikkert kan forbedre opplevelsen, og et kamera med stativ kan hjelpe deg med å fange de spektakulære fargene.

Nordlyset er vanskelig å forutsi med nøyaktighet, men det finnes flere nettsteder og apper som gir nordlysvarsel basert på solaktivitet. Eksempler inkluderer SpaceWeatherLive og Aurora Forecast.

Nordlyset kan vises når som helst etter solnedgang, men de mest aktive periodene er ofte mellom 22:00 og 02:00.

Nordlyset er mer aktivt i perioder med høy solaktivitet, som følger en omtrentlig 11-års syklus. Vi er for tiden i en periode med økende solaktivitet, som forventes å nå sitt maksimum rundt 2025.

Nordlys (aurora borealis) oppstår nær nordpolen, mens sørlys (aurora australis) oppstår nær sørpolen. Fenomenet er i hovedsak det samme, men oppstår på forskjellige steder på jorden.

Du kan sjekke nettsteder som yr.no for værinformasjon, og varsom.no for skredvarsel. Det er også lurt å snakke med lokale guider eller turistinformasjonen for de mest oppdaterte og nøyaktige rådene.

Ved å være godt forberedt og informert, kan du gjøre randoneeopplevelsen i Lofoten både tryggere og mer givende.

Ja, skyet vær kan skjule nordlyset, mens klar himmel gir de beste forholdene for å se det. Det er også lurt å sjekke månefasene, da en lysende måne kan gjøre det vanskeligere å se nordlyset.

Å observere nordlyset er en unik og magisk opplevelse, og Lofoten tilbyr noen av de beste forholdene for å se dette spektakulære fenomenet. Ved å planlegge turen nøye og være forberedt på kaldt vær, kan du øke sjansene dine for å fange et glimt av aurora borealis.