INSIDE BOREAL by Xavi Bové Studio

Skjermbilde 2023-12-16 kl. 14.16.26

Nusfjord lyser opp mørketiden med en permanent Nordlysutstilling på Salteriet Galleri.

«Without the magnetosphere, we couldn’t see the Northern Lights, and we couldn’t exist either. The Northern Lights are a reminder that the Earth protects us.» (Xavi Bové, Visual composer)

«Inside Boreal» er et kunstprosjekt av Xavi Bové Studio initiert av Gerald M. Bliem og i samarbeid med Nusfjord Arctic Resort. Vårt felles mål er å skape en multimedial kunstopplevelse i Nusfjord og et nytt kulturelt tilbud for hele regionen.

«Kan Nusfjord by på nordlysgaranti?»

Dette spørsmålet inspirerte oss til et kunstprosjekt der nye medier, nyskapning og teknologi skal invitere til kunst i verdensklasse. Lysinstallasjonen er et familievennlig kulturelt tiltak og en «must-see» for alle i Lofoten.

«Inside Boreal» er skapt som en stedspesifikk kunstinstallasjon der digital informasjon fra den aktuelle magnetiske aktiviteten i den polare atmosfæren transformeres i lys, lyd og bilde. Den kunstneriske kjernen av «Inside Boreal» ligger i kunstnerens tolkning og audiovisuell gjengivelse av Nordlyset. De følelsene som dannes i oss ved å oppleve eller ikke oppleve dette arktiske fenomenet har blitt tematisert i bøker, filmer og reportasjer.

En opplevelse er oftest god når flere inntrykk sammenfaller og kommer uforventet. Opplevelsesverdien er derfor prosjektets DNA der komposisjonen av lys, lyd og det kunstneriske innholdet inviterer til en overveldende helhetsopplevelse. I tillegg har prosjektet en dannende funksjon og bidrar til forståelsen av naturfenomenet Aurora Borealis. (Gerald Maximilian Bliem, Gallerist og kulturansvarlig, Nusfjord).

Åpent: KL 16:00 – 22:00
Hver dag gjennom mørketiden frem til 26. mars 2024.
Gratis adgang – Ingen påmelding.