Havørn i Lofoten

havørn i lofoten

Havørnen er Norges største rovfugl og er virkelig verdt å få sett. Bli med på en tur ut i fjorden og opplev den majestetiske havørnen på nært hold.

Er du glad i dyreliv og natur? Bli med på en tur ut i fjorden og se den majestetiske havørnen. Den er Norges største rovfugl og den fjerde største av alle verdens ørner. Havørnen gjenkjennes for sine karakteristiske trekk, slik som sin hvite stjert, et kraftig gult og kroket nebb, øyne med en gul iris og en prektig fjærdrakt.

Det er flere havørner som holder til like ut i fjorden i Nusfjord og våre erfarne turguider vet hvor en kan finne dem. En av de beste måtene å se havørnen er på tur med RIB båt, men du kan også se havørnen fly over fiskebåten eller fra kajakk om du er ute å padler i fjorden.

Det er en fantastisk opplevelse å se denne mektige fuglen som stuper ned i havet etter mat. Den livnærer seg mest på fisk og sjøfugl, som den stort sett fanger i havoverflaten. Når den griper byttet låser klørne seg. Nordland er havørnas rike, her finner du den største konsentrasjonen av havørn i hele verden.

Har du lyst å se havørnen når du besøker Nusfjord? Det er mulig å se den hele året.

NO | English