Fiskesesongen i Lofoten er i gang
nar_1
Torskefisket i Lofoten er verdenskjent for den rikelige kvantiteten og kvaliteten på fisken som svømmer rundt rett utenfor Nusfjord. Januar regnes som kick-off, og februar, mars og april regnes som de viktigste månedene for denne utrolige opplevelsen som tiltrekker seg fiskere og tilskuere fra hele verden.

Når du går rundt i Nusfjord, kan du forvente å få et innblikk i de autentiske opplevelsene til fiskerne som har hatt denne fjorden som utgangspunkt for utforsking og fisking opp gjennom århundrene. Nusfjord har spor av bosettinger helt tilbake til 425 f.Kr., og regnes som et av de eldste fiskeværet i Norge. Gjennom vår historiske rundtur kan du fortsatt beundre de gamle bygningene hvor de produserte fiskeolje, båtnaustene, røkeriet og mange andre ting.

Lofotens historie dreier seg om fisk, og fiskerlandsbyer som Nusfjord var samlingspunkter for reisende fiskere fra hele landet som forlot koner og barn hjemme for å prøve lykken her. Livet var tøft den gangen, og livet i de små røde rorbuene handlet mest om å overleve og fange nok fisk til å betale ned på gjeld og skaffe mat til familien. Tidlig på 1900-tallet vokste innbyggertallet i Nusfjord til mer enn 1500 mennesker under fiskesesongen, og hvis man går rundt i havnen i dag, er det vanskelig å tro at så mange mennesker bodde her, og ikke minst at det hang mer enn 600 000 fisk rundt fjorden.

Vi arrangerer to fisketurer hver dag så du kan ta del i de hundre år gamle tradisjonene i Lofoten. Når du setter kursen mot det åpne havet med våre kapteiner og deres besetning, blir du møtt av den friske arktiske brisen, svevende ørn og muligheten til å se hval og spekkhoggere. Når du er ute på havet, kan du prøve fiskelykken, og kanskje du fanger den største fisken i ditt liv. Den verdensberømte skreien svømmer ned fra Barentshavet en gang i året for å gyte i Vestfjord, rett utenfor Nusfjord.

Etter å ha dratt opp torsk etter torsk seiler du tilbake mot Nusfjord hvor du kan være med på å rense og filetere den nyfangede fisken. Når du har fått av deg klær og utstyr, kan du varme deg i koselige Landhandleriet Kafé eller slappe av i rorbua. Om kvelden kan du benytte deg av vårt spa med havutsikt, med vedfyrt badestamp, og fordøye de utrolige opplevelsene du har hatt i løpet av dagen. Det er en hard jobb å være fisker.

Spørsmål om fiske i Lofoten?

Ta kontakt med oss >