Fire fine fjellturer i Lofoten
CharlesPost-07017

I Lofoten finner du noen av Norges flotteste fjellturer, og det finnes turer for enhver smak og erfaring.

Opplev den majestetiske naturen i Lofoten med en uforglemmelig tur blant de storslåtte fjellene i Nusfjord. Med vakkert landskap og fantastisk utsikt er en fjelltur den optimale måten å oppleve Lofotfjellene på. For å få mest mulig ut av utflukten, er det viktig å være forberedt. Vi anbefaler å ta med mat og drikke for påfyll av energi på turen.

I tillegg er solide fjellstøvler viktig for optimal komfort og sikkerhet på stiene. Lofoten er kjent for sitt uforutsigbare vær, så ha også med en vind- og vanntett jakke. Ved å følge disse anbefalingene, er du klar for å skape uforglemmelige minner i fantastiske Lofoten.

Hos oss kan du booke fjelltur med en av våre guider, eller du kan begi deg ut på vandring på egenhånd.

Fire fine fjellturer:

Nusfjord – Nesland
Fra Nusfjord til Nesland kan man følge en gammel fiskersti langs sjøen. Dette er en fin tur for barnefamilier. Turen går i et forholdsvis lett terreng med noen få stigninger og tar ca to timer én vei. 

Himmeltind
Himmeltind er Vestvågøys høyeste tind på 964 moh. Fjellet bærer navnet sitt med rette og leverer en utsikt og opplevelse som på alle måter gir deg følelsen av å være i kontakt med himmelen. Parker ved inngangen til tunnelen ved Hauklandstranden eller rett etter at du kommer ut av tunnelen på Uttakleiv, dette er ca 40 minutter i bil fra Nusfjord. Følg kjerreveien opp til du ser stien. Dette er en relativt krevende tur og tar ca 5-6 timer opp og ned. Det er delvis sti, men ikke merket.

Offersøykammen
Offersøykammen (436 moh) byr på en noe bratt, men likevel enkel tur. På toppen får du en fantastisk 360-graders utsikt mot Leknes, Nappstraumen og Hauklandstranden. De fleste starter turen fra Skreda, som er ca 25 minutter i bil fra Nusfjord. Du finner parkering ved innsteget til fjellet. nedsiden av veien. Stien herfra er tydelig og godt opptråkket. Dette er en flott tur både som dags- og kveldstur.

Ryten
På Moskenesøya finner du fjellet Ryten, dette er ca 30 minutter i bil fra Nusfjord. Ryten rager 542 meter over havet og har panoramautsikt over storhavet og den vakre Kvalvikastranden. Ryten byr på den uslåelige Lofotutsikten med kritthvite strender, turkis hav og stupbratte fjell. Dette er en relativt enkel tur og passer godt for barnefamilier. Du kan nå Ryten via stranden Kvalvika eller ved å gå direkte til fjelltoppen. Kjør E10 mot Yttersand og deretter mot Fredvang. Parker bilen på parkeringsplassen nær Kvalvika. Fra parkeringsplassen vil du tydelig se en sti som leder mot Ryten.