Været i Lofoten

639A0024 1 kopi

Været i Lofoten varierer fra årstid til årstid. Vinteren er lang og sommeren mild, og her kan du oppleve alt fra midnattssol til spektakulært nordlys.

Været i Lofoten varierer med årstidene. Fra at solen aldri går ned om sommeren, til at den aldri kommer opp om vinteren. Det resulterer i noen spektakulære opplevelser og gjør hver årstid unik med forskjellige aktiviteter og ting å finne på. Været i Lofoten kan endre seg raskt, og det er derfor viktig å være forberedt på alle forhold, uansett årstid. Sjekk alltid værmeldingen før du begir deg ut på utendørsaktiviteter.

Du lurer kanskje på «når er den beste tiden å reise til Lofoten»? Det avhenger av hva du ønsker å oppleve. Her får du en oversikt over hvilket vær du kan forvente gjennom de ulike årstidene.

Sommeren er fra juni til august og byr på de varmeste temperaturene og de lengste soldagene. Temperaturen har et gjennomsnitt på 10-20 °C. Det kan også være dager med vind og regn. Midnattssola er et fascinerende naturfenomen som du kan oppleve i sommermånedene. Sola går aldri under horisonten i denne perioden, noe som resulterer i dagslys 24 timer i døgnet.

Høsten er fra september til november. Den er preget av uforutsigbart vær, med tidvis storm og regn. Temperaturen ligger på mellom 5-10 °C. Om høsten blir det gradvis mørkere og det er en av årets våteste perioder. Med mørkere dager betyr det også tilbakekomsten av nordlyset.

Vinteren er fra desember til februar og er kald, mørk og snørik. Forvent temperaturer mellom -5 og 5 °C, og vær forberedt på sterk vind. Desember er den mørkeste måneden med polaretter. De mørkestede månedene er samtidig de beste for å oppleve det spektakulære nordlyset.

Våren er fra mars til mai, da smelter snøen og isen i Lofoten. Temperaturene varierer fra 0-10 °C, og det kan av og til regne og blåse. Dagene blir lysere og varmere, samtidig som det ligger snø i fjellene.

Været er noe av det som gjør Lofoten så unikt og fantastisk. Hver årstid har forskjellige opplevelser og aktiviteter. Fra nordlys, fjelltopper kledd i snø og skreifiske om vinteren, til midnattssol, fjellturer og kajakkpadling om sommeren.

EN | Norwegian