Amazing hotels: Life beyond the lobby

Vinteren 2023 hadde vi gleden av å få besøk fra BBC i Nusfjord. Deres formål med besøket var å filme til tv-serien «Amazing hotels: Life beyond the lobby», hvor Nusfjord Arctic Resort er med i den nyeste sesongen, nemlig sesong 5.

Rorbuenes historie

rorbu

Nusfjord er et ikonisk fiskevær i Lofoten i Nord Norge, og har en lang historie som landsby for de både lokale og tilreisende fiskere. I generasjoner har folket i Nusfjord fisket etter levebrødet, og den tradisjonelle rorbuen symboliserer deres harde arbeid og dedikasjon til havet.

Skreifiske Lofoten

skreifiske lofoten

Skreifiske er en av de mest intense tingene du kan oppleve innen fisking i Nord-Norge. Ordet skrei kommer fra det norrøne ordet skreið, som betyr fisk som skrider eller vandrer.

Tungeskjæring i Lofoten

Tungeskjæring i Lofoten

Tungeskjæring har lange tradisjoner under sesongfisket i Lofoten og ligger dypt ankret i kulturen hos innbyggerne i Nusfjord. En tradisjon for de aller yngste, som gir dem en mulighet til å tjene penger. Renate, som er født og oppvokst i Nusfjord, deler en historie om hvordan denne tradisjonen foregår.

Fiskesesongen i Lofoten er i gang

Torskefisket i Lofoten er verdenskjent for den rikelige kvantiteten og kvaliteten på fisken som svømmer rundt rett utenfor Nusfjord. Januar regnes som kick-off, og februar, mars og april regnes som de viktigste månedene for denne utrolige opplevelsen som tiltrekker seg fiskere og tilskuere fra hele verden.

Boknafisk

boknafisk lofoten

Boknafisk er en lokal tradisjon i Lofoten, og allerede i midten av mars hang vi opp den første runden med skrei som snart vil bli til boknafisk. Nå som det nærmer seg å kunne nyte denne delikatessen, har vi snakket med Renate, som forteller litt om hvordan den blir tilberedt.

Topp 5 ting å gjøre i Lofoten om vinteren

Topp 5 ting å gjøre i Lofoten om vinteren

Lofotøyene er et av de stedene hvor hver årstid er unik og tilbyr noe helt annerledes enn den forrige. Her er våre fem beste tips til et unikt vintereventyr i Lofoten:

Restauranter å besøke i Lofoten

Restauranter å besøke i Lofoten

Lofoten er kjent for sine hvite strender, majestetiske fjell, søte fiskevær og god lokal sjømat. Her finner du et bredt spekter av restauranter, barer og kafeer. Mange av disse holder høy standard og har stort fokus på de lokale råvarene og tradisjonene fra området. I disse dager kan Lofoten skryte av å være et av de mest spennende kulinariske reisemålene.

Klar for en aktiv ferie i Lofoten?

ferie i lofoten

Lofoten er det perfekte reisemålet for eventyrlystne mennesker som elsker å være ute – hvor naturen spiller den viktigste rollen. Omgitt av det nordlige havet og uberørte fjellbakgrunner, venter eventyrene bokstavelig talt rett utenfor dørstokken på Nusfjord Arctic Resort.