Historien om Væreiergården
Nusfjord_Rorbuer_03

Høyskargården og Væreierboligen er blant stedets eldste bygninger.

Ut ifra tømmeret, kan det dateres tilbake til et sted mellom 1740 og 1770. Hans Grøn Dahl var væreier fram til han i 1882 solgte til sin sønn, Bernhard Michael Dahl, for kr 20.000, -. Hans døde i 1891, 86 år gammel. Bernhard giftet seg i 1894 og fikk to barn, Hans Fromholtz Dahl (1899-1967) og datteren, Rakel.

Frem til 1932 fungerte Bernhard som væreier, og han drev været godt. Han stod også for utbyggingen av Nusfjord slik det fremdeles fremstår i dag. Bernhard satt i perioder både som ordfører og som medlem av formannskapet. Han var aksjonær og styremedlem i Vesterålske Dampskipsselskap, og var initiativtager til å få dannet Flakstad Sparebank (1916). Bernhard dør i 1939.

Fra 1932 var det Hans Fromholtz Dahl som var væreier, og han får en sønn, Bernhard, i 1927. Denne Bernhard Dahl blir den siste væreier i Nusfjord.

Her bodde det mange forskjellige, alt fra lærerinner, kontordamer, Gudrun Larsen med famile. Butikkarbeiderne spiste i blåstua og det var skole i lillestua. Når Bernhard giftet seg, måtte alle flytte ut.

Fra og med juni 2024 kan du også bo i Væreierboligen

Med et ønske om å bevare autentisiteten har vi gjennomført en omfattende restaurering av huset, med elegant design og flotte detaljer. Dette vil være ditt private tilfluktssted, med plass til opptil ti gjester. Huset har fem elegante soverom, hvert med eget bad, en forseggjort spisestue, en komfortabel stue, et inspirerende bibliotek, en sjarmerende balkong og et dedikert uteområde.

Rett og slett vårt mest eksklusive overnattingsalternativ – The House of Dahl.